شعر و ادب + بيوگرافي و هنر
س
خواص آنتي اكسيداني زردچوبه

سال‌هاست آنتي‌اكسيدان‌هاي داخل ميوه‌ها و سبزيجات، مورد علاقه جامعه بوده است. براساس مطالعات علمي، مصرف مكرر آنتي‌اكسيدان‌هاي طبيعي با پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي عروقي و سرطان در ارتباط است. تجميع گونه‌هاي اكسيژن فعال كه ROS ناميده مي‌شوند، باعث تخريب و آسيب به پروتئين‌ها، ليپيدها و DNA مي‌شوند و نتيجه اين تخريب نبود تعادل بين اكسيدان‌ها و آنتي اكسيدان‌ها به نفع اكسيدان‌هاست؛ فرايندي كه موجب پيري و ايجاد بيماري‌هاي مختلف در انسان مي‌شود، اما تركيبات آنتي اكسيدان مي‌توانند تا حدودي از اين اتفاق جلوگيري كند. آنتي اكسيدان‌ها در رژيم غذايي مي‌توانند سيستم دفاع سلولي را تحريك و از تخريب اجزاي سلولي در برابر آسيب‌هاي اكسيداتيو جلوگيري كنند. براي اين مصارف، آنتي اكسيدان‌هاي مصنوعي بيشتر مورد استفاده هستند كه از بسياري از آنها ايجاد آسيب‌هاي كبدي گزارش شده است. بنابراين، نياز به شناسايي منابع طبيعي و سالم كه جايگزين مناسبي براي آنتي اكسيدان‌هاي مصنوعي در رژيم غذايي باشد، وجود دارد.يكي از تركيبات سرشار از آنتي اكسيدان، گياهي است شناخته شده به نام زردچوبه. در آسيا از زردچوبه به طور گسترده به عنوان يك ادويه، رنگ دهنده و طعم دهنده در غذا استفاده مي‌شود. در طب سنتي نيز به عنوان ضددرد، درمان اختلالات قاعدگي، روماتيسم و بيماري‌هاي پس از سوانح استفاده مي‌شود. علاوه بر اين، گفته شده كه زردچوبه خواص ضدقارچ نيز دارد.

 

 

داشتن تركيباتي كه مواد دافع حشرات را در خود جاي مي‌دهد نيز جزو خواص زردچوبه است، اما در واقع آنچه باعث شده تا زردچوبه براي تحقيقات ضدسرطان گزينه مناسبي باشد، خاصيت آنتي اكسيداني آن است. مطالعه و بررسي‌هاي علمي نشان داده‌اند زردچوبه قدرت مهار راديكال‌هاي آزاد را دارد و خواص ضدراديكال قابل توجهي از آن گزارش شده است. فنل‌هاي موجود در تركيبات طبيعي، به طور كلي جاذب بسيار موثري براي راديكال‌هاي آزاد و آنتي اكسيدان‌ها است. بررسي‌هاي دانشمندان نشان داده است در زردچوبه نيز ارتباط محكم و قابل اطميناني بين محتواي فنول‌هاي طبيعي زردچوبه و خواص آنتي اكسيدان آن وجود دارد. پلي فنولي كه در زردچوبه عامل آنتي اكسيدان است، كوركومين (Curcumin) ناميده مي‌شود.تا امروز، بسياري از آزمايش‌هاي باليني كنترل شده، مصرف مكمل كوركومين در بيماران مبتلا به سرطان را درگروه‌هاي كوچك مورد بررسي قرار داده است. بسياري از يافته‌ها نشان مي‌دهد استفاده خوراكي كوركومين به احتمال زياد به عنوان يك عامل درماني در سرطان‌هاي دستگاه گوارش موثر است. در يك مطالعه باليني كه در بيماران مبتلا به سرطان لوزالمعده پيشرفته انجام شد، مشخص شد كوركومين داراي فعاليت ضدسرطان است، گرچه اين فعاليت چندان قوي نيست. با توجه به اثر ضدسرطان پايين در تجويز خوراكي كوركومين و توجه به آب گريز بودن آن، برخي محققان پيشنهاد كرده‌اند كوركومين با تكنيك‌هاي داروسازي براي تزريق داخل وريدي در مطالعات باليني مورد استفاده قرار گيرد. به نظر مي‌رسد كوركومين مي‌تواند باعث كاهش خطر ابتلا به سرطان ريه نيز بشود. محققان آزمايشي را روي كوركومين و نيكوتين انجام داده اند. نيكوتين يك ماده شيميايي قدرتمند سرطانزاست كه در بسياري از افراد سيگاري سرطان ريه را موجب مي‌شود.تحقيقات نشان داده است كوركومين باعث كاهش اثرات سرطانزايي نيكوتين مي‌شود.سرطان پروستات نيز يكي از عوامل مهم در مرگ مردان در تمام جهان است. با افزايش سن، خطر ابتلا به سرطان پروستات افزايش پيدا مي‌كند. در پنجاه سالگي، از هر چهار مرد يك نفر داراي سلول‌هاي سرطاني در غده پروستات خود است. جالب است بدانيم در هشتاد سالگي از هر دو مرد يك نفر در پروستات خود سلول‌هاي سرطاني دارد. در مطالعه‌اي كه دانشمندان روي سلول‌هاي سرطان پروستات انجام داده اند، مشخص شده است كوركومين باعث مهار رشد سلول‌ها و داراي پتانسيل مناسبي براي كند كردن روند پيشرفت سرطان پروستات است. بنابراين محققان نتيجه گرفته‌اند كوركومين ممكن است جايگزين غيرسمي مناسبي براي درمان سرطان پروستات در مردان باشد.شايد بتوان سرطان پستان در زنان را در مقابل سرطان پروستات در مردان يك عامل مهم در مرگ و مير دانست. پژوهشگران چيني دريافتند كوركومين باعث سركوب‌هاي متعدد روي سلول‌هاي سرطان پستان است. بنابراين به نظر مي‌رسد نتايج اوليه تحقيقات دانشمندان در مورد كوركومين و سرطان بسيار دلگرم كننده است. به عنوان يك محصول طبيعي، كوركومين تركيبي غيرسمي است كه اثرات مهاري آن روي بسياري از مسيرهاي درگير در بروز سرطان و تومور ارزشمند است. در واقع اين تركيب به تنهايي اثرات ضد تومور مناسبي را نشان داده است.بنابراين به نظر مي‌رسد مصرف روزانه زردچوبه در انواع غذاها، مي‌تواند حفاظي طبيعي باشد در برابر انواع سرطان. البته شايان ذكر است كه محققان مصرف بيش از حد اين تركيب طبيعي را توصيه نمي‌كنند زيرا مطالعات باليني در انسان‌هايي كه به مقدار زياد از كوركومين استفاده كرده اند، در برخي از افراد تهوع يا اسهال و ايجاد فقر آهن را در افراد مستعد گزارش كرده است.

 

خواص آنتي اكسيداني زردچوبه

امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۴ فروردين ۱۳۹۶ ] [ ۰۱:۲۸:۰۰ ] [ سينا ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 16
دیروز : 11
افراد آنلاین : 1
همه : 5096
چت باکس
امکانات وب