شعر و ادب + بيوگرافي و هنر س
|
تنظيم كلسترول بدن با اين خوراكي ها
كلسترول از ( LDL ) كلسترول بد و (HDL ) كلسترول خوب و تري گليسريد ساخته شده است. بايد مقدار كلسترول كلي و بد خون (LDL) كاهش يابد و از طرفي كلسترول خوب خون (HDL) بالاتر باشد. اين امر با كاهش دريافت چربيها و ارجحيت منابع چربيهاي غير اشباع محقق ميشود. سويا ميتواند بهطور موثري با كلسترول مقابله كند، زيرا حاوي پروتئينهايي است كه با توجه به تحقيقاتي كه در سال ۲۰۰۷ انجام شد، مقدار كلسترول كلي و بد خون را كاهش ميدهد. براي بهرهمندي از خواص آن توصيه ميشود روزانه ۲۵ گرم از اين پروتئينها در برنامه غذايي گنجانده شود. سويا را ميتوان در تركيب بسياري از غذاها، جايگزين گوشت چرخ شده كه حاوي چربي است كرد. مزيت ديگر سويا اين است كه مقدار كمي كالري دارد، اما سرشار از كلسيم است و ميتواند غذايي عالي براي افراد گياهخوار باشد. حبوبات حبوبات، ديگر خوراكيهايي هستند كه در تنظيم كلسترول خون مفيدند. تحقيقي كه در سال ۲۰۱۱ بر روي ۲۶۸ فرد صورت گرفت نشان ميدهد كه مصرف منظم حبوبات، حداقل ۳ بار در هفته، ميتواند باعث كاهش ۸/۱۱ ميليگرم كلسترول كلي و ۸ ميليگرم كلسترول بد خون در اين افراد شود. گرچه امروزه حبوبات جايگاه كمتري در برنامه غذايي مردم نسبت به گذشته دارد، اما ميتوان آنها را بهراحتي در انواع سوپها، آشها، سالاد و پوره استفاده كرد. بااينحال، توصيه ميشود مصرف حبوبات بهتدريج افزايش يابد، تا از مشكلات گوارشي پيشگيري شود. خيس كردن حبوبات قبل از پخت نيز روش بسيار مناسبي براي كاهش نفخ و ديگر ناراحتيهاي گوارشي است. ماهي و بهخصوص ماهيهاي چرب مانند ماكرو، ساردين و آزاد، به خاطر مقدار بالاي اسيدهاي چرب غير اشباع و امگا-۳ در موارد افزايش كلسترول بسيار مفيد هستند. امگا-۳ به دليل كاهش سطح تريگليسريد خون كه جزو خانواده چربيهاست، معروفيت دارد. همچنين مصرف ۲ تا ۳ بار ماهي در هفته كه يك سهم آن ماهي چرب باشد، در تنظيم كلسترول خون موثر است. غلات سبوسدار غلات سبوسدار نسبت به غلات تصفيه شده مقدار بيشتري فيبر دارد كه ميتواند به مقابله با كلسترول بد خون و خطر بيماريهاي قلبي عروقي بپردازد. بر اساس تحقيقي كه در سال ۲۰۱۲ انجام شد، افرادي كه حداقل ۳ سهم غلات سبوسدار در روز مصرف ميكنند، مقدار كلسترول كلي و بد خون آنها پايينتر است. بهتر است بهتدريج اين غلات در برنامه غذايي و جايگزين غلات تصفيه شده شود. سبوس جو دوسر، بهويژه براي مقابله با كلسترول، مفيد بوده و ميتوان آن را به شكل پودر در تركيب غذاهاي شور و شيرين استفاده كرد. البته نبايد به يكباره افراط به خرج داد، زيرا ممكن است ناراحتيهاي احتمالي گوارشي پيش بيايد. سيب
سيب به خاطر مقدار بالاي آنتياكسيدانها، از جمله پليفنولها، در كاهش خطر بيماريهاي قلبي عروقي و كلسترول خون نقش دارد. تحقيقي كه در سال ۲۰۰۷ بر روي ۷۱ مرد و زن كه بعضي از آنها اضافه وزن داشتند نشان ميدهد كه مصرف روزانه كپسولهاي پليفنول ۶۰۰ ميليگرمي به مدت ۱۲ ماه در كاهش قابل توجه كلسترول كلي و بد خون نقش دارد. اين در حالي است كه يك سيب تازه حدود ۲۰۰ ميليگرم پلي فنول دارد و مصرف روزانه حداقل ۳ سيب براي تأثير بر كلسترول لازم است. بهعلاوه، سيب ميوه كمكالري است و يك خوراكي برطرف كننده گرسنگي و در موارد رژيم لاغري، مناسب است. دانههاي روغني دانههاي روغني مانند گردو، بادام، پسته و فندق، سرشار از چربيهاي غير اشباع هستند كه جزو چربيهاي خوب محسوب ميشوند. تركيبات موجود در اين دانهها بهطور مستقيم در كاهش كلسترول بد خون نقش دارند. گنجاندن ۳۰ گرم از اين خوراكيها (۲۰ عدد بادام، ۶ عدد گردو يا ۱۰ تا ۱۲ عدد فندق) بهجاي چربيهاي اشباع، باعث تنظيم كلسترول خون ميشود. البته بايد توجه داشت كه مقدار چربي ديگري در كنار اين دانهها مصرف نشود، زيرا دانههاي روغني، بسيار پركالري هستند و هر ۳۰ گرم آنها حدود ۱۸۰ كيلوكالري دارد. تنظيم كلسترول بدن با اين خوراكي ها
امتیاز:
بازدید:
|
|
[قالب وبلاگ : سایت آریا] [Weblog Themes By : sitearia.ir] |