شعر و ادب + بيوگرافي و هنر س
|
اهميت بالاي مصرف يك عدد سيب در روز
هزاران سال بود كه سيب در قاره آسيا و اروپا رشد ميكرد و مصرف ميشد، تا اينكه در قرن هفدهم توسط استعمارگران اروپايي به آمريكاي شمالي انتقال پيدا كرد. اين ميوه از منظر ديني و اساطيري در بسياري از فرهنگها داراي اهميت خاصي است، از جمله در يونان، سنتهاي مسيحي اروپا و اسكانديناوي. سيب هنوز هم بهعنوان پرمصرفترين ميوه در سطح جهان شناخته ميشود. با اين مقدمه، در اين مطلب به معرفي مهمترين خواص سيب ميپردازيم تا ببينيم كه چرا يكي از معروفترين ضربالمثلهاي انگليسي ميگويد: «مصرف يك عدد سيب در روز، ما را از رفتن به دكتر بينياز ميكند». ۱٫ داشتن دندانهاي سالمتر و سفيدتر ترديدي نيست كه سيب هيچ وقت نميتواند جايگزين مسواك شود اما گاز زدن و جويدن سيب، توليد بزاق در دهان را تحريك ميكند. در اين حالت، سطح باكتريها در دهان كمتر ميشود و شانس پوسيدگي دندانها نيز كاهش مييابد.
۲٫ ضد بيماري پاركينسون تحقيقات نشان دادهاند كه خوردن ميوههايي مانند سيب و انواع مواد غذايي سرشار از فيبر، از بدن در مقابل ابتلا به بيماري پاركينسون محافظت ميكند. دانشمندان، اين تأثير مهم را به توانايي آنتياكسيدانهاي موجود در سيب در مقابله با راديكالهاي آزاد در بدن، مرتبط دانستهاند. ۳٫ كاهش احتمال ابتلا به سرطانها دانشمندان انجمن تحقيقات سرطان آمريكا (AACR) معتقدند كه مصرف سيب و آب طبيعي آن (به علت سرشار بودن از فلاونول) ميتواند خطر ابتلا به سرطان پانكراتيك را تا ۲۳ درصد كاهش بدهد. محققان دانشگاه كورنل نيز چند تركيب خاص، از جمله تريترپنوئيد، را در پوست سيب شناسايي كردهاند كه عليه رشد سلولهاي سرطاني در كبد، كولون و پستان فعاليت ميكنند. تحقيقات ديگر هم حاكي از آن هستند كه عصاره گرفتهشده از سيب ميتواند تومورهاي سرطان پستان را از نظر تعداد و اندازه كاهش بدهد. مؤسسات معتبر در سرتاسر جهان نيز رژيم غذايي سرشار از فيبر را براي كاهش خطر ابتلا به سرطان كولوركتال توصيه ميكنند. ۴٫ كاهش خطر ابتلا به ديابت خانمهايي كه روزانه حداقل يك عدد سيب يا يك ليوان آب سيب طبيعي ميخورند، شانس ابتلا به بيماري ديابت نوع ۲ را ۲۸ درصد كاهش ميدهند. اين ميوه سرشار از فيبر محلول است و اين ماده غذايي از به وجود آمدن نوسانات در سطح قند خون جلوگيري ميكند. ۵٫ كاهش كلسترول خون يكي از ويژگيهاي فيبر محلولي كه در سيب و آب طبيعي آن وجود دارد، اين است كه به چربيهاي موجود در روده متصل ميشود. اين حالت، سطح كلسترول خون را پايين ميآورد و براي سلامت مفيد است. ۶٫ داشتن قلب سالمتر مجموعه وسيعي از تحقيقات علمي، افزايش مصرف فيبر محلول را با كم كردن ميزان تجمع پلاكهاي كلسترول در شريانهاي بدن مرتبط دانستهاند. بهعلاوه، تركيب فنولي موجود در پوست سيب هم به تركيبات كلسترول اجازه نميدهد تا در ديواره شريانها به حالت جامد تبديل شوند. تجمع همين تركيبات و پلاكهاي مخرب در شريانها، جريان خون به سمت قلب را ضعيف ميكند و درنهايت باعث ابتلا به بيماري عروق كرونر ميشود. ۷٫ جلوگيري از ايجاد سنگ كيسه صفرا سنگ كيسه صفرا زماني تشكيل ميشود كه ميزان كلسترول در صفرا از وضعيت طبيعي بالاتر ميرود، ديگر نميتواند در حالت مايع باقي بماند و درنهايت به حالت جامد درميآيد. اين مشكل، بهطور خاص، در افراد چاق شايع است. پزشكان براي جلوگيري از تشكيل سنگ كيسه صفرا، رژيم غذايي سرشار از فيبر را توصيه ميكنند، چون هم به كنترل وزن و هم به كنترل سطح كلسترول كمك ميكند. ۸٫ مقابله با اسهال و يبوست يكي از ويژگيهاي فيبر موجود در سيب، اين است كه چه در حالت اسهال و چه در حالت يبوست به كمك ما ميآيد. فيبر هم ميتواند آب را از كولون بيرون بكشد و اجابت مزاج را به وضعيت طبيعي برگرداند و هم ميتواند آب اضافي را از مدفوع بگيرد و مانع از اسهال شود. ۹٫ رفع مشكلات ناشي از نشانگان روده تحريكپذير (IBS) نشانگان روده تحريكپذير با علائمي مانند يبوست، اسهال، درد در ناحيه شكم و نفخ شناخته ميشود. پزشكان براي كنترل اين علائم، خودداري از مصرف لبنيات و غذاهاي چرب و بالا بردن ميزان فيبر در رژيم غذايي را توصيه ميكنند. ۱۰٫ مقابله با هموروئيد با اينكه مشكلات ناشي از هموروئيد نميتوانند زندگي افراد را به خطر بيندازند، اما درد زيادي را براي فرد بيمار به همراه ميآورند. اين دردها به علت فشار شديد در ناحيه لگن و ركتال ايجاد ميشوند. كنترل يبوست با مصرف فيبر زياد، ميتواند شما را از فشار آوردن شديد به خودتان براي اجابت مزاج بينياز كند و درنتيجه براي تسكين هموروئيد مؤثر باشد. ۱۱٫ كنترل وزن بسياري از مخاطرات و مشكلاتي كه سلامت افراد را به خطر مياندازند، با اضافهوزن و چاقي مرتبط هستند. مهمترين اين مشكلات عبارتاند از بيماريهاي قلبي، سكته مغزي، فشارخون بالا، بيماري ديابت نوع ۲ و آپنه خواب. پزشكان براي مديريت وزن و بهبود بخشيدن به سلامت عمومي، رژيم غذايي سرشار از فيبر را توصيه ميكنند. مواد غذايي سرشار از فيبر، مانند سيب، احساس سيري مطلوبي در شما به وجود ميآورند بدون اينكه كالري زيادي وارد بدن شما كنند. ۱۲٫ سمزدايي از كبد همه ما در طول زندگي خودمان، در حال مصرف سموم مختلف در قالب خوراكيهاي گوناگون هستيم و كبد ما هم دقيقاً وظيفه دارد كه اين سموم را از بدن خارج كند. بسياري از پزشكان با شك و ترديد به رژيمهاي غذايي سمزداي مُد روز نگاه ميكنند و معتقدند كه مضرات اين رژيمها از فوايدشان بيشتر است. خوشبختانه، انواع ميوهها و خصوصاً سيب در رده بهترين و سادهترين مواد غذايي مفيد براي سمزدايي از بدن قرار ميگيرند. ۱۳٫ تقويت سيستم ايمني بدن سيب قرمز، آنتياكسيدان خاصي به نام كوئرستين دارد كه همواره مورد توجه محققان بوده است. تحقيقات سالهاي اخير نشان دادهاند كه كوئرستين ميتواند سيستم ايمني بدن را تقويت كند و خصوصاً در مواقع استرس، فوايد زيادي براي آن داشته باشد. ۱۴٫ جلوگيري از ايجاد آبمرواريد تحقيقات جديد نشان دادهاند كه رژيم غذايي غني از انواع ميوهها، خصوصاً سيب، مقدار زيادي از آنتياكسيدانهاي مهم را براي بدن فراهم ميكند و درنتيجه احتمال ابتلا به آبمرواريد را بين ۱۰ تا ۱۵ درصد كاهش ميدهد. اهميت بالاي مصرف يك عدد سيب در روز
امتیاز:
بازدید:
|
|
[قالب وبلاگ : سایت آریا] [Weblog Themes By : sitearia.ir] |