شعر و ادب + بيوگرافي و هنر س
|
خواص سيب زرد، قرمز و سبز
سيب انواع مختلفي دارد. از نظر رنگ، سيب سبز، زرد، قرمز و از نظر محصول، دو نوع رايج آن در ايران بيشتر به بار مي نشيند: «سيب گلاب» با آن عطر و بوي منحصر به فرد و «سيب شميراني» با پوستي چرب و طعمي متفاوت كه مخصوص نواحي كوهستاني است. اين سيب ها از نظر ارزش تغذيه اي تفاوت چنداني با يكديگر ندارند، اما از نظر ويژگيهاي درماني، در چند مورد از يكديگر سبقت گرفته اند.
سيب سبز يا سيب فرانسوي، به دليل دارا بودن اسيدهاي آلي فراوان، ترشتر و مصرف آن براي رفع گرمي و حرارت بدن، التهاب كبد و التيام تهوع و دل به هم خوردگي ناشي از گرم مزاجي يا گرمازدگي بسيار مفيد است. فقط بايد به ياد داشت مصرف زياد سيب ترش براي سردمزاجان خوب نيست و اعصاب را كمي ضعيف ميكند و كساني كه معده قوي ندارند نبايد پس از خوردن سيب خام و ترش، آب سرد بنوشد. سيب قرمز به دليل ويتامين ها و رنگدانه هاي آنتي اكسيداني قوي كه در پوست قرمز خود دارد، نسبت به سيب زرد كه به سيب لبناني معروف است، خاصيت ضدسرطاني بالاتري دارد و مصرف آن همراه با پوست توصيه مي شود. البته به دليل اينكه امروزه براي افزايش ماندگاري سيب ها در انبار، پوستشان را با مواد شيميايي مومي و براق واكس مي زنند، بايد ابتدا پوست سيب را با ابر آغشته به مايع ظرفشويي خوب بشوييد و پس از آبكشي ميل كنيد. به توصيه متخصصان طب سنتي، دمنوش پوست سيب قرمز و زرد با اندكي عسل براي پاكسازي كليه ها مفيد است و مصرف رنده شده آن همراه با عرقياتي چون گلاب، بيدمشك يا بادرنجبويه همراه با كمي زعفران به پاكسازي بدن از مواد زائد -بخصوص پس از خوردن تنقلات در ايام نوروز- كمك كرده، براي عميق شدن خواب مفيد است. آب سيب تازه و سيب پخته (كمپوت) نيز تقويتكننده كبد و سمزداي آن است و مانع تشكيل اسيد اوريك در بدن ميشود. به همين دليل مصرف آن براي مبتلايان به درد مفاصل و نقرس توصيه شده است. قند سيب به كندي جذب بدن ميشود. بنابراين براي مبتلايان به ديابت، مصرف آن بايد پس از مشاوره با متخصص صورت گيرد. با اين حال، توصيه مي شود كه ديابتي ها از سيب هاي خيلي شيرين استفاده نكنند. برخي افراد عادت دارند سيب يا فراورده هاي آن را همراه با دانه هايش بخورند. دانه هاي سيب همچون مغز هسته زردآلو حاوي تركيبي از سيانورند كه خوردن مقدار زياد آن منجر به بروز واكنش هاي نامطلوب در بدن مي شود. البته مصرف كم اين دانه ها اثر سوئي بر بدن ندارد، اما در هر حال چون مقداري ماده سمي سيانيد وارد بدن ميشود بار تحميل شده به كبد و كليهها براي پاكسازي اين تركيبات زياد خواهد بود و بهتر است برعكس پوست سيب، دانههاي آن را پيش از مصرف جدا كنيد. خواص سيب زرد، قرمز و سبزادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
مراقبت از پوست در فصل بهار با رسيدن فصل بهار، پوست احتياج به مراقبتهاي ويژهاي پيدا ميكند. اين امر به دليل افزايش دما، حساسيت به نور آفتاب و آلرژنها يا محركهايي مثل گرده گل و گياهان ميباشد. دكتر محمد علي نيلفروش زاده؛ متخصص پوست، مو و زيبايي
فصل بهار با شروع گرم شدن هوا و افزايش تابش نور خورشيد با وجود فوايد بسيار مي تواند اثرات منفي و مضري هم بر روي پوست داشته باشد. مهمترين دليل اين آسيب ها زمان بيشتري است كه در خارج از خانه مي گذرانيد. كودكان و نوجوانان به مناسبت شرايط خاص در فصول بهار و تابستان بيشتر در معرض مستقيم نور آفتاب هستند خصوصا پسرها بيشتر از استخر، دريا، محيط پارك و با پوششي كم استفاده مي كنند. افزايش دماگرما و افزايش تدريجي آن در فصل بهار عامل مهم روند افزايش تعريق در افراد است كه اگر به تناسب آن رعايت بهداشت پوست و شستشوي مناسب انجام نگيرد، ميتواند براي بسياري موجب بيماريهايي در پوست و مو گردد. از طرفي با تعريق پوست بدن چنانچه شستشوي روزانه صورت نگيرد محيط مناسب رشد قارچها ميشود. قارچ تيناورسيكولر به صورت لكههاي تيره روشن و قهوهاي و گاه نارنجي در تنه از علايم آن است كه گاه ميتواند با خارش تنه همراه باشد. پوشيدن لباسهاي تيره در فصل بهار و تابستان به دليل جلوگيري از دفع گرماي پوست و جذب گرماي نور آفتاب زمينه را براي افزايش تعريق مناطق پوشيده بدن فراهم ميكند. توصيه ما به شما ۱- شستشوي مناسب با استفاده از شويندههاي غير الكلي و با آب ولرم، در پوست چرب روزي ۲ بار و در پوستهاي خشك روزي ۱ بار. ۲- مرطوب كننده: در فصل بهار و تابستان غدد چربي فعالترند. اگر پوست خشك داريد به جاي شستشو از مرطوب كننده مناسب نوع پوست بزنيد. ۳- حالت دهنده و نرم كننده مناسب نوع مو اگر نوك موها خشك هستند و شكستگي دارند، از نرم كننده مو استفاده كنيد. خصوصا اگر موهاي خود را مش و يا رنگ كردهايد از نرم كنندههاي حاوي پروتئين استفاده كنيد. ۴- مصرف ضد آفتاب با توجه به گرم شدن هوا در بين ساعات ۱۰ صبح تا ۳ بعد از ظهر تا شب گرما بيشتر است از ضد آفتاب مناسب نوع پوست استفاده كنيد. حساسيت به نور آفتابافرادي هستند كه به نور آفتاب حساسيت دارند يا داروهايي مصرف ميكنند كه پوست را به نور آفتاب حساس ميكند، لذا در فصول سرد پاييز و زمستان علايم مهمي ندارند ولي با شروع بهار بهتدريج متوجه علايم پوستي مانند سرخي و التهاب و تورم در مناطق باز پوست مانند صورت ميشوند. افراد سالمندي هستند كه به دليل مصرف داروهاي متعدد به طور مداوم در شروع بهار متوجه علايم فوق در صورت و يا پشت دستها ميشوند. اينگونه افراد ضرورت دارد در صورت مشاهده تغييرات پوستي با پزشك معالج خود مشورت كنند. شروع بهار با افزايش مسافرتهاي گردشي همراه است و گاه به دليل نياز اسكان در منازل استيجاري روستاييان خصوصا در شهرهاي شمالي كشور، پزشكان متخصص پوست با بيماراني برخورد ميكنند كه دچار عفونتهاي انگلي مانند شپش، گال و خصوصا گزش حشرات شدهاند كه اكثرا نياز به مداواي همه افراد خانواده است. گزش حشرات براي ساكنان بومي علايم پوستي به همراه ندارند چون پوست آنها در برابر اين گزشها مصونيت پيدا كرده است ولي مهمانان نوروزي به دليل تماس نداشتن قبلي پوست با سموم وارد شده، دچار دانههاي قرمز رنگ متعدد خارش دار كه اكثراً در مسير يك خط است، ميشوند. بنابراين استفاده از پشهبند و حشرهكشهاي استاندارد در اتاق خواب ميتواند يك راه پيشگيري مناسب از گردش حشرات باشد، خصوصا كودكان بيشتر در معرض ظهور اين علايم پوستي هستند. بهار با افزايش احتمال آلرژي خصوصا در افراد حساس همراه است. آلرژنها يا محركها مثل گرده گل و گياهان، گرد و غبار، مو و پر حيوانات، مواد شيميايي، نور خورشيد، بعضي داروها و غيره هستند كه در بهار با شروع گرده افشاني گياهان اين احتمال بيشتر خواهد بود. مراقبت از پوست در فصل بهارادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
خواص ويتامين E براي پوست
روي بسياري از محصولات مراقبت از پوست برچسبي در بيشتر مواقع خودنمايي مي كند: حاوي ويتامين E. بر همين اساس، بسياري از ما اين گونه در نظر مي گيريم كه ويتامين E چيز خوبي براي پوست محسوب مي شود. اما آيا اين ماده مغذي به آن اندازه كه فكر مي كنيم براي پوست مفيد است؟
به گفته دكتر كريس دي آدامو، استاديار دانشگاه مريلند، ويتامين E خانواده اي از هشت ماده مغذي مختلف است كه براي سلامت انسان ضروري هستند. اين تركيبات همگي محلول در چربي هستند و اين به معناي آن است كه براي جذب در بدن انسان به نوعي از چربي نياز دارند. اما به طور كلي، ويتامين E يك آنتي اكسيدان قدرتمند است و از ما در برابر راديكال هاي آزاد كه مي توانند موجب شكل گيري آسيب هاي مزمن مانند سرطان و مشكلات قلبي شوند، محافظت مي كند و همچنين در مقابله با التهاب نقش دارد. نتايج مطالعه اي جديد نيز به اين نكته اشاره داشت كه ويتامين E ممكن است به پيشگري از زوال عقل كمك كند. منابع ويتامين E چه چيزهايي هستند؟ ويتامين E به طور طبيعي در بسياري از مواد غذايي وجود دارد و از اين رو، دريافت آن از طريق يك رژيم غذايي عادي آسان است. به گفته بريجيت زيتلين، كارشناس تغذيه، اين ماده مغذي در آووكادو، بادام، سيب زميني شيرين، دانه آفتابگردان، غلات كامل، ماهي قزل آلا، روغن زيتون، اسفناج، و بسياري مواد ديگر يافت مي شود. همچنين، اين ويتامين به غلات غني شده اضافه مي شود. همچنين، ويتامين E را مي توان در قالب مكمل مصرف كرد و به صورت موضعي از طريق كرم ها مورد استفاده قرار داد. اما آيا ويتامين E به واقع براي پوست خوب است؟ خوشبختانه به نظر مي رسد استفاده از محصولات حاوي ويتامين E بي فايده نيست و اين تركيب اثر مفيدي بر پوست انسان دارد. ويتامين E داراي ويژگي ضد التهابي است كه به پيشگيري از قرمزي، پف، و ديگر موارد التهاب عمومي در پوست ما كمك مي كند. از سوي ديگر، ويژگي آنتي اكسيداني اين ويتامين به پيشگيري از نشانه هاي پيري و چين و چروك ها كمك مي كند و همچنين در خلاص شدن از شر جاي زخم ها نقش دارد. حال شايد اين پرسش مطرح شود كه به چه ميزان ويتامين E نياز داريم؟ بنابر گزارش كلينيك مايو، مقدار مصرف توصيه شده روزانه ويتامين E براي بزرگسالان ۱۵ ميلي گرم است. بانوان باردار نيز به ميزاني مشابه نياز دارند، اما براي مادران شيرده برابر با ۱۹ ميلي گرم است. بيشتر مردم به راحتي ميزان لازم از ويتامين E را از رژيم غذايي روزانه خود دريافت مي كنند و از اين رو، كمبود آن نادر است. چه اتفاقي رخ مي دهد اگر به ميزان كافي ويتامين E مصرف نكنيم؟ همان گونه كه در بالا اشاره شد، كمبود ويتامين E در ميان بزرگسالان نادر است، اما اگر با اين شرايط مواجه باشيد، ممكن است از دست دادن هماهنگي عضلات، اختلال در بينايي، و اختلال در گفتار را تجربه كنيد. افرادي كه در معرض خطر كمبود ويتامين E قرار دارند، آنهايي هستند كه در جذب چربي مشكل دارند زيرا همان گونه كه پيشتر اشاره شد، اين ماده مغذي محلول در چربي است. در همين راستا، اگر با هر گونه بيماري روده تحريك پذير مواجه باشيد به ظور بالقوه در معرض خطر قرار داريد. خواص ويتامين E براي پوستادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
پاكسازي بدن از قندها در ۷ روز
آيا شما اضافه وزن داريد؟ آيا هميشه هوس خوردنيهاي شيرين ميكنيد؟ آيا شما با انجام رژيمهاي كم چرب، باز هم لاغر نميشويد؟ يا حتي شايد بدتر، آيا شما به ديابت نوع ۲ مبتلا شدهايد؟ اگر شما به هر كدام از سوالهاي بالا پاسخ مثبت داديد، وقتش است كه قند را تا حد امكان از بدن خود دور كنيد. اما چطور ميتوان چنين كرد؟ تصميم به انجام اين سمزدايي بگيريد: شما ميتوانيد در همين لحظه اين كار را بكنيد. تنها بايد تصميم بگيريد. بگوييد: «وقتش است قند را كنار بگذارم و زندگي سالمتري داشته باشم.» از همين لحظه ديگر مواد قندي مصرف نكنيد: گفتنش بسيار راحتتر از انجام آن است. در همين لحظه قند و شيرينيهاي ديگر را كامل ترك كنيد. ديگر حتي از شيرينكنندههاي مصنوعي نيز استفاده نكنيد. اين مواد اشتهاي شما را براي مصرف قند افزايش داده و سبب ذخيره چربي ميشوند. از موقعي كه تصميمتان را گرفتيد، كليه غذاهايي كه داراي روغن هيدروژنه يا چربيهاي ترانس يا مونوسديم گلوتامات (MSG) هستند را نيز بايد كنار بگذاريد.
آب، قهوه و چاي بنوشيد: به بيان ديگر، كالري ننوشيد. از نوشيدن آب ميوهها بهويژه انواع صنعتي احراز كنيد. مصرف آب ميوه طبيعي و سبزيجات مانعي ندارد اما سعي كنيد در مقادير مناسب و به اندازه استفاده نماييد. به هيچوجه نوشابه يا نوشيدنيهاي ورزشي مصرف نكنيد. مقداري پروتئين به رژيم غذاييتان اضافه كنيد: انرژي موردنيازتان در طول روز را با مصرف مقداري پروتئين، بهويژه در نوبت صبحانه، تامين نماييد. اين امر به تنظيم مقدار قند خون و انسولين شما كمك ميكند و از اشتهاي شما براي غذاهاي شيرين ميكاهد. كربوهيدرات و قند مناسب را مصرف كنيد: اغلب ميگويند در رژيم غذايي كم قند، بايد كه از قندها به صورت كامل دوري كرد. اما انواعي از كربوهيدراتها هستند كه شما ميتوانيد هر چقدر كه ميل داريد از آنها استفاده كنيد: «سبزيجات»، اما حواستان باشد كه از سبزيجات نشاستهاي استفاده نكنيد. نبايد سيب زميني، كدو مسما و چغندر بخوريد. اين كار تنها براي ۷ روز الزامي است. پس از يك هفته، ميتوانيد دوباره از اين مواد استفاده كنيد. مقداري چربي استفاده كنيد: چربيها لزوما شما را چاق نميكنند. اما اين قندها هستند كه نقش اصلي را در چاق شدن بر عهده دارند. چربيها به شما احساس سيري القا ميكنند و قند خون شما را متعادل نگاه ميدارند. بدن شما براي انرژي دهي به سلولهايتان و دريافت مقادير بالاي انرژي، نيازمند چربيها است. براي سختترين مرحله آماده شويد: حالات اضطراري كاهش قند خون واقعي هستند. براي خودتان يك بسته مقابله با حالت اشتهاي اضطراري قند آماده كنيد. مانند مقداري از مواد پروتئيني، ميوهجات و مقداري اندكي چربي.
پاكسازي بدن از قندها در ۷ روزادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
راههاي پيشگيري از آرتروز
آرتروز بيماري شايع دوران سالمندي است و رعايت سلامتي مفاصل، بهترين راه پيشگيري از آن است. آرتروز بيماري اي است كه مشخصه آن تخريب پيشرونده غضروف مفصل است. غضروف بافتي لغزنده است كه انتهاي استخوانها را در ناحيه مفصل ميپوشاند. اگر اين غضروف آسيب ببيند، شروع آرتروز تلقي ميشود. اين بيماري به تدريج پيشرفت كرده و غضروف را كاملا از بين ميبرد. آرتروز يا استئوآرتريت شايعترين بيماري از دسته التهاب مفاصل است. تا كنون درماني قطعي براي پيش روندگي آرتروز وجود ندارد، پس بسيار مهم است كه نگذاريم دچار آرتروز شويم. چند عامل وجود دارد كه ميتواند زمينه ساز ابتلا به آرتروز باشد. هر چه سن بالاتر برود، خطر ابتلا به اين بيماري بيشتر ميشود، به گونهاي كه در همه افراد بالاي ۶۰ سال نشانههاي آرتروز گردن را ميتوان يافت. البته اين بيماري ممكن است بدون علامت باشد كه در عكسبرداري مشخص ميشود.افزايش وزن، تغذيه نامناسب و بيماريهاي روماتيسمي (در صورت درمان نشدن) مفصل را بيمار ميكند. آسيب رباط نيز اگر درمان نشود، به آرتروز منجر ميشود.افرادي كه آرتروز دارند بايد بيشتر مراقب باشند. آرتروز دردي است كه با فعاليت بدني افزايش مييابد و با استراحت بهتر ميشود. استفاده صحيح از مفاصل، تقويت مناسب عضلات و مصرف داروهايي كه توسط پزشك تجويز ميشود، به صورت خوراكي يا تزريق در مفصل و در نهايت عمل جراحي از راههاي درمان اين بيماري است.
علي صفري، پزشك متخصص ارتوپد در اين باره ميگويد: «آرتروز، جزو شايع ترين بيماريهاي استخواني مفصلي است كه يا وابسته به سن است و يا به دنبال ضربه و تروما ايجاد ميشود.بر اساس بررسيهاي انجام شده، ۸۰ درصد مبتلايان به آرتروز، محدوديتهاي حركتي دارند، دچار افت كيفيت زندگي ميشوند و نميتوانند فعاليتهاي روزمره خود را به درستي انجام دهند.شيوع آرتروز در زنان و مردان برابر است. رعايت بهداشت مفاصل، بهترين راه پيشگيري از آرتروز است و بين سنين ۲۰ تا ۳۰ سالگي بايد از فشارهاي بيش از حد بر مفاصل، نشستن و ايستادن طولاني اكيدا خودداري كرد. ورزش و پياده روي، انجام حركات كششي نرم و مداوم و تغذيه سالم و سرشار از شير و لبنيات در پيشگيري از آرتروز تاثير بسزايي دارد.مصرف سيگار و برخي داروها در بروز آرتروز موثر است. شايع ترين مفصل درگير در آرتروز، زانو است كه استفاده از دارو درماني، فيزيوتراپي، استخر، آب درماني و مكملهاي غضروف ساز در بهبود وضعيت بيماران مبتلا بسيار تاثيرگذار است.درمان به دو شكل جراحي و غير جراحي انجام ميشود كه درمان غير جراحي شامل استفاده از داروهاست و از داروهاي مسكن، ضد التهابي و غضروف ساز شروع ميشود.
راههاي پيشگيري از آرتروزادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
خوراكي هايي براي رفع رفلاكس معده
اگر شما نيز از رفلاكس اسيد معده به مري رنج مي بريد به احتمال زياد در حال حاضر به خوبي ميدانيد بايد از خوردن و نوشيدن چه چيزهايي اجتناب كنيد. اما هميشه صحبت كردن از نبايدها جالب و جذاب نيست. آيا در چنين شرايطي غذاها و نوشيدنيهايي وجود دارد كه بايد مصرف كنيد؟ خوشبختانه پاسخ به اين سوال مثبت است. درست همانند برخي از غذاهايي كه ميتوانند رفلاكس شما را بدتر كنند، غذاها و نوشيدني هايي وجود دارد كه قادر است با التهاب موجود و اسيد ناراحت كننده معده مبارزه كند و معده شما را با موانع محافظت كننده پوشش دهد. زنجبيل:
ممكن است به هنگام درد شكم از زنجبيل استفاده كنيد. اما به خاطر داشته باشيد كه خاصيت ضد التهابي آن ميتواند رفلاكس اسيد را نيز بهبود ببخشد. سعي كنيد چاي زنجبيل را در چنين شرايطي امتحان كنيد. كافيست برشهاي زنجبيل را در آب داغ بريزيد. به خاطر داشته باشيد كه استفاده از شكر و قند در اين نوشيدني مي تواند رفلاكس اسيد را بدتر نمايد. موز:
جاي تعجب و شگفتي نيست كه ميوههاي بسيار اسيدي همچون پرتغال، گريپ فروت يا توت ها ميتوانند رفلاكس اسيد را بدتر نمايند. اما غذاهاي قليايي با PH بالاتر قادرند اسيديته معده را خنثي سازند و به بهبود نشانهها كمك كنند.موز با PH حدود ۴.۵ الي ۵.۲، يكي از بهترين مواد قليايي براي بهبود نشانههاي رفلاكس اسيد معده به مري است. ماست:
ماست ميتواند با اسيديته معده مبارزه كند. ماست شيرين نشده را مصرف كنيد و سعي كنيد از ماست كم چرب يا بدون چربي استفاده نماييد. غذاهاي پرچرب مي تواند فشار موجود در اسفنگتر مري را كاهش دهد و همين امر موجب مي شود فرايند هضم به زمان زيادي نياز داشته باشد و رفلاكس بدتر گردد. خربزه:
همانند موز، خربزه نيز يكي از مواد قليايي محسوب ميشود. سعي كنيد طالبي، هندوانه يا خربزه را در اسموتيهاي خود به كار گيريد. سبزيجات سبز:
دلايل بسيار زيادي براي مصرف سبزيجات سبز رنگ وجود دارد اما يك دليل نيز به دلايل ديگر اضافه كنيد. اين سبزيجات سبز رنگ همچون مارچوبه، كلم بروكسل، كلم پيچ و اسفناج بسيار قليايي هستند. جوي دوسر:
تمامي غلات سبوس دار براي بهبود نشانههاي رفلاكس اسيد عالي هستند اما در اين ميان جوي دوسر ميتواند بسيار قدرتمند باشد زيرا بافت ژلاتيني آن ميتواند ديواره معده را پوشش دهد. مصرف يك پيمانه جوي دوسر به همراه شير يا شير بادام كم چرب عالي است. آدامس:
جويدن آدامس ميتواند آب دهان و توليد بزاق را بيشتر كند. همين امر موجب ميشود مقدار اسيدي كه در مري وجود دارد كاهش يابد. فقط به خاطر داشته باشيد كه بايد از جويدن آدامسهايي با طعم نعناع خودداري كنيد زيرا اين طعم ميتواند مري شما را به حالت استراحت درآورد و رفلاكس را بدتر كند. خوراكي هايي براي رفع رفلاكس معدهادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
دلايل توقف كاهش وزن شايد با مصرف مكملها، توانايي و دستاوردهاي كاهش وزنتان را از بين ميبريد
آيا فكر ميكنيد كه با مصرف مكملهاي آنتي اكسيدان مخصوصا ويتامين C و E از بدنتان در مقابل فشار ناشي از ورزش، محافظت ميكنيد و بدنتان را آماده ميكنيد تا هر روز بتواند در باشگاه ورزش كند؟ برطبق يك تحقيق جديد، اين تفكر چندان هم درست نيست. بسياري از مطالعات اخير نشان دادهاند كه تجزيه ماهيچهها كه در طول ورزش اتفاق ميافتد، در واقع چير خوبي است زيرا باعث افزايش حساسيت به انسولين و كاهش وزن ميشود. مصرف دوز زيادي از آنتي اكسيدانها بعد از ورزش ميتواند مانع پاسخ مفيد و طبيعي بدنتان به ورزش شود. اگر كاهش وزنتان، متوقف شده، از ويتامينهاي C و E استفاده نكنيد و ببينيد چه اتفاقي ميافتد. همراه با كاهش كالري، خوابتان را نيز كم كردهايد
با توجه به تحقيقي كه چند سال قبل توسط پزشكان در دانشگاه مركز منابع باليني عمومي شيكاگو انجام شد، افراد تحت رژيم شبها كمتر از ۶ ساعت ميخوابيدند، بطور قابل توجهي كمتر از آنهايي كه ۸ ساعت ميخوابيدند، چربي از دست دادند و علاوه بر آن، بيشتر احساس گرسنگي ميكردند. مدير اين مطالعه دكتر پلامن پنو، استاديار پزشكي در دانشگاه شيكاگو ميگويد: اگر هدف شما، از دست دادن چربي است، كم خوابي مانند گذاشتن چوب لاي چرخ دوچرخهتان است. بنظر ميرسد كاهش ساعات خواب روشي كه در جامعه مدرن، فراگير است تلاشهاي شما براي كاهش چربي از طريق رژيم غذايي را بر باد ميدهد. در مطالعه ما، كاهش خواب، از دست دادن چربي را تا ۵۵ درصد كاهش داد. اگر ميخواهيد چربي بيشتري از دست بدهيد، تلويزيون را خاموش كنيد و به رختخواب برويد. با شدت كم، تمرين ميكنيدآيا سرعت كاهش وزنتان، كم شده است؟ شايد لازم باشد سرعت تمريناتتان را افزايش دهيد. مطالعات نشان ميدهند كه تمرينات اينتروال با شدت بالا يا تمرين با شدت بالا به مدت ۳۰ ثانيه تا چند دقيقه و بعد از آن، ۱ تا ۲ دقيقه زمان ريكاوري(بدون هيچ تمرين يا تمرين بسيار كم شدت) و سپس تكرار اين چرخه براي چندين بار بيشتر از تمرينتان هوازي با شدت متوسط، ساده و قديمي، باعث كاهش وزن ميشود. اگر معمولا با سرعت متوسط و بمدت ۳۰ دقيقه، آهسته ميدويد بجاي آن، خودتان را بمدت ۵ دقيقه با يك سرعت كم، گرم كنيد سپس با شدت بسيار بالا بمدت ۱ دقيقه بدويد و با ۴ دقيقه دويدن بسيار آرام، خودتان را ريكاوري كنيد. اين كار را ۵ بار تكرار كنيد. چگونه ميتوانيد بفهميد كه شدت تمرينتان، بالاست؟ ضربان قلبتان را اندازه بگيريد. تمرينات با شدت بالا، آنهايي هستند كه باعث ميشوند ضربان قلبتان به ۷۰ تا ۸۵ درصد حداكثر ضربان قلبتان برسد. اما قبل از آنكه براي تعيين حداكثر ضربان قلبتان، محاسبات ذهني انجام دهيد(۲۲۰ منهاي سنتان)، يك فرمول ظاهرا جديدتر و دقيقتر را امتحان كنيد كه پس از مطالعه بر روي بيش از ۳۰۰۰ مرد و زن ۱۹ تا ۸۹ ساله، بوجود آمده: ۲۱۱ منهاي ۶۴ درصد از سنتان. اين فرمول جديدتر، عدد بالاتري تحويل ميدهد اما اين، چيز خوبي است. هر چه بيشتر تلاش كنيد، به نتايج بهتري ميرسيد. كالري غذاهاي خارج از خانه را دست كم گرفته ايداگر صادقانه بگوييم، اين، كار سختي است. اخيرا محققان دانشگاه تورنتو، محتواي كالري غذاهاي ۱۹ رستوران زنجيرهاي را بررسي كردند و نتايج؛به معني واقعي كلمه، غيرعادي بود. بطور متوسط، وعدههاي صبحانه، ناهار و شام، ۱۱۲۸ كالري داشتند(در حالي كه تحقيق قبلي نشان داده بود، وعدههاي غذايي فست فودها حدود ۸۸۱ كالري دارد و اين ۱۱۲۸ كالري، ۵۶ درصد از ۲۰۰۰ كالري توصيه شده توسط FDA است كه يك فرد بزرگسال سالم بايد در هر روز بخورد) و اين كالري، حتي شامل دسر هم نميشود. محققان محاسبه كردهاند كه دسر بطور متوسط ۵۴۹ كالري ديگر به اين كالريها، اضافه ميكند. همه رستورانها نه فقط فست فودها براي افرادي كه تحت رژيم هستند، مانند ميدان مين هستند. براي جلوگيري از صدمه به رژيم غذايي و توقف كاهش وزنتان، در رستورانها از وعدههاي غذايي استفاده كنيد كه با عنوان “سالم” در منو درج شدهاند. در اين مطالعه، چنين وعدههايي بطور متوسط ۴۷۴ كالري، ۱۳ گرم چربي(۲۰ درصد از ارزش روزانهتان) ۳ گرم چربي اشباع(۱۷ درصد از ارزش روزانه شما) و ۷۵۲ ميلي گرم سديم(۵۰ درصد ميزان كافي روزانه) داشتند و اگر گزينه “سالم” در منو وجود ندارد، غذاي اصليتان را نصف كنيد و از سس، دسر و چيزهاي اضافهاي مانند نان، كمتر استفاده كنيد. به اين منظور، استفان گالو، نويسنده “ده فرمان لاغري” توصيه ميكند كه در انتهاي ميز بنشينيد زيرا نان، چيپس و بقيه چيزهايي كه بطور مشترك سرو ميشوند، معمولا تا رسيدن به وسط ميز، تمام ميشوند. بخاطر وزنتان، استرس داريدكاهش وزن، كار ترسناكي نيست. يك كار چالش برانگيز است كه به تمركز و اميد مداوم نياز دارد. به همين دليل پژوهشگران دانشكده پزشكي كك در دانشگاه كاليفرنياي جنوبي در لس آنجلس، اخيرا نتايج حاصل از تمام مطالعات تحقيقاتي موجود در مورد تاثير مراقبه بر خوردن افراطي، خوردن احساسي و بطور كلي رژيم غذايي مصرفي را مورد بررسي قرار دادند و متوجه شدند كه اكثريت قريب به اتفاق اين مطالعات (۸۶ درصد) نشان ميدهد كه مديتيشن، هر سه مورد را بهبود ميبخشد. اگر بخاطر اينكه بنظر ميرسد كاهش وزنتان، متوقف شده ، استرس داريد، به غذا خوردن روي نياوريد بلكه سعي كنيد بجاي آن، ذهنتان را آرام كنيد. روي پر كردن ريهها و بازدم آرام، تمركز كنيد. ذهنتان را خالي و جسمتان را آرام كنيد. در هر زمان، يك بخش از بدنتان را ريلكس كنيد. بمدت ۵ دقيقه در زمان حال، زندگي كنيد. آرامش را احساس كنيد سپس به تلاشتان ادامه دهيد. بااينكار شما براي آرام شدن، نيازي به غذا خوردن نداريد. دلايل توقف كاهش وزنادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
فوايد مصرف كرفس
كرفس از محتواي ويتامينها و مواد معدني خوبي سود ميبرد. اسيد فوليك و پتاسيم موجود در كرفس به بدن در ارائه عملكرد مطلوب خود كمك ميكنند. اما مهمترين ويژگي كرفس محتواي ويتامين C بالاي آن است كه ميتواند به تقويت سيستم ايمني و مقاومت در برابر بيماري كمك كند. در ادامه با برخي از فوايد مصرف كرفس بيشتر آشنا ميشويد. كاهش كلسترول مصرف كرفس به واسطه فتالاتها به كاهش كلسترول بد خون كمك ميكند. فتالاتها توليد اسيدهاي صفراوي را تحريك ميكنند، كه اين شرايط به كاهش كلسترول بد (LDL) در خون كمك ميكند. تنها كاري كه بايد انجام دهيد مصرف دو ساقه كرفس در روز است. ادرارآور طبيعي سطوح پتاسيم و سديم موجود در كرفس آن را به يك ادرارآور بالقوه تبديل ميكنند. اين ويژگي به خروج سموم مضر از بدن كمك ميكند. كاهش التهاب كرفس داراي تركيباتي است كه ميتواند به پيشگيري از انواع مختلف سرطان كمك كنند و سلولهاي سرطاني را در بدن سمزدايي ميكنند و به پيشگيري از شكلگيري آنها، به ويژه سرطان تخمدان، كمك ميكنند. درمان عفونت مثانه به واسطه ويژگيهاي ضد التهابي و ادرارآور، كرفس در خروج سنگهاي كيسه صفرا از بدن و درمان عفونتهاي مثانه مفيد است. درمان بوي بد دهان بهداشت ضعيف دهان و دندان يكي از دلايل شكل گيري بوي بد دهان يا نفس بدبو است. باكتريهايي كه از مواد غذايي باقيمانده بين دندانها و لثه تغذيه ميكنند، در شكل گيري بوي بد دهان نقش دارند. جويدن كرفس ميتواند به پاكسازي اين مواد غذايي كمك كند، در شرايطي كه به فضاي دهان و نفس نيز طراوت ميبخشد. كمك به كاهش وزن يك ساقه كرفس به طور ميانگين تنها ۱۵ كالري دارد. اين در شرايطي است كه به واسطه محتواي فيبر موجود در كرفس ميتوان احساس سيري را در بلند مدت تجربه كرد و از مصرف تنقلات و ميان وعدههاي چاق كننده پرهيز كرد.
كاهش نشانههاي قاعدگي تركيبات موجود در كرفس ميتوانند با نشانههاي قاعدگي مانند نفخ، سردرد، و درد در ناحيه شكم مقابله كنند. ماده شيميايي گياهي آنتول موجود در كرفس به مقابله با گرگرفتگي كه ميتواند در دوران قاعدگي رخ دهد، كمك ميكند. بسياري از مواد مغذي موجود در كرفس به محافظت از سلامت چشمها در برابر انحطاط ماكولا كمك ميكنند. يك ساقه بزرگ كرفس ميتواند حاوي حداقل ۱۰ درصد از دوز توصيهشده ويتامين A روزانه باشد كه اين ماده مغذي براي سلامت چشم مفيد است.
ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
|
|
[قالب وبلاگ : سایت آریا] [Weblog Themes By : sitearia.ir] |